Valencia CF04 junio 2024

LALIGA es fa ressò de la campanya del Valencia CF ‘Stop Bullying’

Prop de 800 xiquets i xiquetes, familiars i alumnat de diferents col·legis van participar en una interessant Taula Redona contra l'assetjament escolar i la discriminació en totes les seues formes

Contra l'assetjament escolar i contra la discriminació en totes les seues formes i a favor de la igualtat, la diversitat, el respecte i la sana convivència. Eixe és el missatge clar que van llançar els jugadors i jugadores de l'Acadèmia del Valencia CF que al costat de les seues famílies van participar en una interessant Taula Redona que va organitzar Àrea Afició i la Fundació VCF en l'Antonio Puchades de la Ciutat Esportiva de Paterna a la qual també van assistir diferents centres escolars que durant l'any han pres part en la campanya ‘Stop Bullying’.

LALIGA s'ha fet ressó d'esta acció del Valencia CF a través del seu compte de X LALIGA Corporatiu, xarxa social que compta amb 169.707 seguidors. Cal destacar que el Valencia CF va posar en marxa a inicis de la temporada 23-24 ‘VCF WORLD – ZERO DISCRIMINATION’, un projecte de caràcter 100% social que aglutina totes les iniciatives dutes a terme amb este propòsit i que respon a la vocació vertebradora i solidària per a contribuir de manera positiva a millorar la societat que ha acompanyat al Club des de la seua fundació en 1919.

DE L'ÀMBIT ESCOLAR... AL FUTBOL

Des dels diferents col·lectius es va incidir en la importància d'abordar un problema com el Bullying -assetjament escolar- que aconseguix un 9'5% dels xiquets i xiquetes, que s'estén més enllà de l'àmbit educatiu i afecta també cada vegada més a l'àmbit esportiu.

MESURES CONCRETES

La prevenció, l'educació en valors que no passen de moda com el respecte, la tolerància, la inclusió, la diversitat… però també els que conformen la nostra identitat com la humilitat, la lleialtat o la resiliència... la importància d'escoltar la infància per a abordar els seus propis problemes així com generar espais segurs on puguen trobar figures de referència que els ajuden des d'un primer moment.

A més, la necessitat d'empatitzar amb les altres persones prenent consciència de tots els problemes que existixen incloent no sols a les víctimes si no també als qui cometen assetjament, per a abordar el problema d'arrel. També es va recordar la utilitat d'aprendre jugant, amb aportacions com la de FixIt.

Reflexions profundes que passen també per fer autocrítica i analitzar el nostre comportament per a no ser observadors passius d'un problema que pot implicar greus conseqüències emocionals, que puga portar fins i tot a les autolesions o temptatives de suïcidi i que en el cas dels assetjadors pot tindre conseqüències penals.

Copyright 2013-2024 Valencia Club de Futbol. Es permet l'ús del contingut editorial de l'article sempre que es faça referència a la seua font, a més de contindre el següent enllaç: www.valenciacf.com. Fotografies de Lázaro de la Peña, no es permet la seua reutilització.